Menu Close

Bier en Vertier #4 | Gebrouwen door vrouwen

Bier en Vertier #4 | Gebrouwen door vrouwen, kijkersvragen & onzin

Tijd voor bier en vertier nummertje vier! Vorige week op zaterdag omdat we even de tijd vergeten waren, deze week omdat het op vrijdag te lekker weer was om je tijd te verdoen op social media. Geen zorgen, de zon komt woensdag weer terug, het blijft gewoon lente! Om de lente een beetje extra te vieren hebben we deze week de “Bloesem Blond” van Gebrouwen door vrouwen in de spotlight. Natuurlijk hebben ook zij weer een lekker pakketje beschikbaar gesteld voor jullie. Verder doen we nog wat kijkersvragen en de gebruikelijke onzin. Zoals een wijs man ooit zei; “Yeah, let’s go!”

rapper sjors

Brouwerij van de week + Giveaway | Gebrouwen door vrouwen

Liefde-voor-bier-1_small

“Bier is voor mannen!”, of zoals onze vet grappige quote boven de wijnwand in Utrecht het verwoord; “Beer is made by men, wine by god”. Nee. Gewoon nee. Complete onzin! Bier is voor en door iedereen (van 18 jaar of ouder tegenwoordig), als je maar van bier houdt.

En dat laatste, dat doen ze bij Gebrouwen door vrouwen zeker! Sterker nog, wij krijgen warme gevoelens van alle liefde rondom bier. Opgericht door 2 Amsterdamse zussen (liefde voor je familie) met als doel; “Lekker bier maken en veel lol hebben tijdens het brouwen en opdrinken”. Verder regelen ze speciaal gebrouwen om te trouwen bier voor op je bruiloft en bestel je rompertjes voor het ultieme brouwsel dat voortkomt uit jullie liefde. If that ain’t love then I don’t know what love is!

Geef een beetje liefde terug! Ook voor de vrouwen (en spierbundel Koen) van Gebrouwen door vrouwen zijn het zware tijden. Dus bestel je fris, zoetig en smaakvol bier hier! De echte helden bestellen natuurlijk een Cadeaupakket + Crisisbijdage (Bier hier! ha ha).

Het verhaal achter Gebrouwen door vrouwen

Wat begon als een gezellige hobby in Do’s keuken, groeide in vijf jaar tijd uit tot een biermerk dat in 600 kroegen wordt geschonken, in 700 supermarkten verkrijgbaar is en zelfs een eigen bar heeft! Hoe dat zo gekomen is? De zussen Tessel & Do gingen gewoon met enorm veel plezier aan de slag met hun droom en werden zo eigenlijk per ongeluk ondernemers. Ze runnen nu een zeer succesvol bedrijf met 15 werknemers (14 vrouwen en één man).

Een verhaal waar je een boek over zou kunnen schrijven… en dat deden ze dan ook. Beschikbaar vanaf 7 mei!

“WIJ ZIJN TWEE ZUSSEN UIT AMSTERDAM MET EEN DOEL: LEKKER BIER MAKEN EN VEEL LOL HEBBEN TIJDENS HET BROUWEN EN OPDRINKEN!”

Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken. Thuis experimenteren ze verder door om steeds weer nieuwe bieren te creëren. De beste bieren worden in grote hoeveelheden gebrouwen zodat iedereen ervan kan meegenieten!

gebrouwen door vrouwen giveaway

Giveaway time!

Deze week geven we een doosje Bloesem Blond met een glas en kaarten weg! Heerlijk om op een mooie lentedag in de tuin te drinken! Hoe maak je kans? Reageer op onze social posts over deze Bier en Vertier of stuur een vraag in via het formulier op deze pagina! Bonuspunten voor liefdesverklaringen! Doe je iets via je stories of eigen Instagram? Tag ons en gebruik #bierenvertier

Smaakprofiel

Bloesem Blond
Gebrouwen door vrouwen
– 6.2%
– Fruitig
– Bitterzoet
– Bloemig
– Zacht
– Fris

Bloesem Blond is een makkelijk doordrinkbare blond met vlierbloesem. Een zeer bloemige neus met een bitterzoete afdronk. Best te nuttigen in combinatie met de voorjaarszon. Het perfecte bier om de bloemetjes mee buiten te zetten!

Wat eten we erbij? :
Frisse salades , Gegrilde kip , Jonge romige kazen & witvis.

Huysgasten!

Kijkersvragen

We kregen weer een vraag binnen over bier- en wijnyoga. Deze vraag hangt nog met een magneetje op de koelkast. Zodra we weer wat meer bij elkaar in de buurt mogen komen kunnen jullie die overigens ook boeken bij Gebrouwen door vrouwen! Leuk om samen met je collega’s te doen bijvoorbeeld!

Wat doen jullie de hele dag?

Good question! Wij zorgen dat alles weer perfect is zodra we weer open mogen! Onze plankjes opnieuw in oliën, tafels schuren en opnieuw lakken, opruimen, schilderen en alles corona-proof maken.

Stuur je vraag in!

Heb je een vraag voor ons? Dit mag echt overal over gaan. Van eten en drinken tot stylingadvies, van vraagstukken over liefde en seks (wie kent de columns in de Break-Out! nog?) tot filosofische raadsels, vraag het ons!

Iets minder zinnig

Aahh… het internet! Die mooie online wereld waar we in tijden als deze volledig kunnen verdwalen. Deze week ging Nicolette van Dam natuurlijk viral, dus voor wie ‘m gemist heeft. Bij deze!

ANDERHALVE METER

Deze kon je natuurlijk aan zien komen…

 

View this post on Instagram

 

Wij zijn alvast aan het oefenen… ???

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) on

Andere varianten vind je hier!

Deel dit artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy