Menu Close

Bier en Vertier #3 | DAVO

Bier en Vertier #2 | DAVO Bieren, kijkersvragen & onzin

We waren even kwijt welke dag het was. Deze keer niet op vrijdag, maar op zaterdag dus! Je mag nog niet het terras op, maar het zonnetje schijnt én het is pasen, kortom; “Keep your sunny side up!”. Tot zover ons gevatte paasgrapje. Om ervoor te zorgen dat jullie ondanks het mooie weer zoveel mogelijk thuis blijven hebben we ook deze week weer wat bieren om te bespreken, met een giveaway natuurlijk! Deze keer staat de spotlight gericht op DAVO Bieren!  We geven antwoord op de vragen die jullie ingestuurd hebben en hebben weer wat onzinnig beeldmateriaal! Heb je vragen voor volgende week? Stuur ze vooral in via het formulier op deze pagina.

Brouwerij van de week + Giveaway | DAVO Bieren

We beginnen hierboven schaamteloos met een promo-filmpje voor de DAVO Shop. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het “In the name of beer” erg belangrijk is dat we onze favoriete bieren lekker online bestellen, nu de verkoop aan de horeca stilligt.

Het verhaal achter DAVO

Vorige week hadden we Uiltje, opgericht in 2012. Het bleek een goed jaar, want ook DAVO is opgericht in 2012! Met een brouwerij en twee bars heeft de brouwerij zich sindsdien gevestigd in Deventer en Arnhem.

“DAVO staat voor goed bier. En erachter.” Aldus de website. Dit komt terug in de 3-pint-rule die gehanteerd wordt bij het brouwen van ieder bier in de brouwerij. Verderop lees je meer over deze regel! Maar je ziet dit ook terug in de manier waarop DAVO omgaat met duurzaamheid.

“Wij zijn graag een beetje lief voor het milieu.”

In het kort; Zonnepanelen op het dak, een grote watertank voor regenwater, bierbostel voor de varkens en aandacht voor de plastic soep. De rest lees je hier!

DAVO is ontstaan in 2012, vooral om onszelf van bier te voorzien. We brouwden toen, jawel, in pannen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van 36 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en twee bars: De DAVO Brewpub! In Deventer en de DAVO Bar in Arnhem. Voor de rest is er niets veranderd. Nog steeds werken we elke dag keihard om fijne bieren te maken, te delen en te drinken. Met liefde en nog meer plezier. Zodat we kunnen proosten met lekker bier en leuke mensen. Gegarandeerd.

De bieren van DAVO zijn stuk voor stuk gebrouwen volgens het principe van de ‘3-pint-rule’: een regel die ervoor zorgt dat je na drie bieren nog steeds zin hebt in een slok. Of het nu gaat om een American Wheat Ale of een Russian Imperial Stout met whisky, een bier moet altijd in balans zijn. Dat lijkt aardig te lukken. “Nog eentje dan” is een welbekende uitspraak in de DAVO Bar. Naast de DAVO High Five: Surf Ale, Road Trip, Indie IPA, Darkness en de Weizenbock blijven wij graag experimenteren, vernieuwen, brouwen. We bewegen graag met de seizoenen mee. Je kunt verassend verschillende, en passende bieren van ons verwachten: van de tap, op de fles en in de DAVO Shop, het hele jaar door.

DAVO GIVEAWAY WEBSITE

Giveaway time!

Ook deze week geven we 3 bierpakketten / bierboxen weg! Namens DAVO Bieren mogen wij 2x een box weggeven met daarin de Surf Ale, Road Trip, Darkness en Weizen Bock. Als kers op de taart geven we ook nog 1x de DAVO End Box weg met daarin o.a. een aantal limited edition bieren! Beide pakketten zijn natuurlijk compleet met een mooi glas! Hoe maak je kans? Lees dit artikel en eageer op onze social posts over deze Bier en Vertier of stuur een vraag in via het formulier op deze pagina! Extra creativiteit wordt beloond! BELANGRIJK: vermeld #sunnyside in je reactie om kans te maken!

Smaakprofiel

We gaan natuurlijk wel open met een “BANG!” zodra dat weer mag, dus chef Ronald had het even te druk met nieuwe menukaarten. Thuyschefs, voel je vrij om zelf je beste gerechten bij de bieren te verzinnen!

In plaats van bijpassende gerechten hebben we onze bierspecialist Daan verplicht om de 4 bieren uit de giveaway te omschrijven. Om onze culinaire vrienden niet helemaal in de steek te laten, inclusief voedingstips. Komtie!

Surf Ale

 • American Wheat Ale
 • 6,4%
 • Fruitig: Citrusvrucht & Ananas
 • Verfrissend & Zacht
 • Bitter: Licht

In een Wheat Ale wordt er in verhouding meer tarwe dan gerst gebruikt. De tarwe zorgt juist voor een subtiel zuurtje dat het bier juist zo verfrissend maakt. Perfect voor dagen zoals deze, waarop de zon zich laat zien!

Wat eten we erbij?  Een frisse salade met bijvoorbeeld Kip , Witvis of eventueel een romige, zachte, milde geitenkaas. Het bier zelf heeft zelf al een natuurlijke friszure basis.

Road Trip

 • Belgian Tripel
 • 8,5%
 • Fruitig: Citrus
 • Verwarmend
 • Bitter: bijna geen
 • Kruidig: licht
 • Zoet: middel

Road Trip is volgens de brouwers een Easy Tripel. En dat is zeer begrijpelijk, zeer doordrinkbaar voor een Tripel van 8,5%.

Wat eten we erbij?  Een Tripel is een heftig en rijk bier dat veel kan hebben qua intensiteit. Denk aan vis (vet) , spicy dishes en vlees (met veel vet). Persoonlijk vind ik dat een pittig visgerecht dit bier echt tot zijn recht laat komen in combinatie met de kruidigheid en citrustonen van de Road Trip.

Kaas bij je bier? Ga voor belegen kaas!

Darkness

 • Stout Dubbel Hybrid
 • 7,5%
 • Fruitig: gedroogd fruit
 • Bitter: middel
 • Zoet: hevig (karamel)
 • Gebrande mout: koffie & chocolade

Darkness is een kruising tussen een Dubbel en een Stout en dat proef je. Een zeer gebrand bier waar de karameltonen de overhand nemen.

Wat eten we erbij?  Geroosterd vlees (rund), flink gekruid vlees (varken), pittige kazen en belegen kazen. Een kaasplank past perfect bij dit bier!

Weizenbock

 • Weizenbock
 • 8,8%
 • Fruitig: gedroog fruit
 • Zoet: karamel
 • Moutig: middel
 • Bitter: licht
 • Romig & kruidnagel
 • Zeer krachtig & verwarmend

Een robijnkleurig Bockbier met de frisheid van een weizen. Dit bier is bij DAVO zo populair dat deze in contrast tot andere bockbieren bijna het hele jaar verkrijgbaar is.

Wat eten we erbij?  Flink geroosterd vlees of een stoof waarin het bier is gebruikt, groenten (denk aan aubergine / broccoli), zoete desserts .

Huysgasten!

Winnaars van vorige week

Een hoop mooie inzendingen, met 3 winnaars!

   

Kijkersvragen

Deze keer geen vragen, maar wat raadsels die we ontvangen hebben! Natuurlijk kennen we deze vragen waarop geen goed antwoord mogelijk lijkt. Maar we doen een poging, vooruit.

Als je wilt falen, en je faalt, heb je dan wel gefaald?

We gaan voor “Ja!”, omdat als je faalt in falen je ook faalt! En omdat we op de volgende vraag geen ja gaan zeggen.

Ga je op deze vraag “Nee” antwoorden?

Misschien, komen we later op terug.

Als je jezelf slaat en het doet pijn, ben je dan sterk of zwak?

Dit is een eitje! (pasen… ahaaa!) Sterk! Probeer jezelf maar eens zo hard te slaan dat het echt pijn doet, dat getuigd van een sterke wilskracht tegen je natuur in!

Grapje natuurlijk, drink maar gewoon een biertje!

Stuur je vraag in!

Heb je een vraag voor ons? Dit mag echt overal over gaan. Van eten en drinken tot stylingadvies, van vraagstukken over liefde en seks (wie kent de columns in de Break-Out! nog?) tot filosofische raadsels, vraag het ons!

Iets minder zinnig

Aahh… het internet! Die mooie online wereld waar we in tijden als deze volledig kunnen verdwalen. Omdat het zonnig is, het weekend extra lang duurt en we wel wat positieve vibes kunnen gebruiken in deze tijden. Maak kennis met Mufasa a.k.a. Cousin Skeether!

Good Mood!

It’s the weeeeeeekend!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mufasa (@cousinskeether) on

Nog een beetje extra good vibes! Geniet van de paaseitjes, stay safe en tot volgende week!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mufasa (@cousinskeether) on

Deel dit artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy