Menu Close

Dit najaar tappen we zelf ons biertje in ’t Taphuys Utrecht

Utrecht, 24 juni 2019 – ’t Taphuys opent dit najaar  de deuren aan de Mariaplaats 3 in Utrecht. Bijzonder aan dit grand cafe is de zelftapwand met 80 bieren en 60 wijnen. ’t Taphuys heeft reeds 2 succesvolle locaties in Arnhem en Tilburg. Boven ’t Taphuys komt dit jaar een nieuw boutique hotel van Utrecht City Concepts, die onder andere ook eigenaar zijn van het Eye Hotel en Mother Goose.

Het unieke van dit concept is dat bezoekers, met een Tapkaart (een speciaal betaalpasje) zelf bier en wijn kunnen tappen. Ze rekenen af per centiliter en bepalen zelf de hoeveelheid. Met 80 bieren en 60 wijnen op de tapwand die regelmatig wisselen is er altijd iets nieuws te ontdekken. ’t Taphuys is als het ware de huiskamer van Utrecht. Waar de bezoeker elk moment van de dag terecht kan. Voor de ontspannen hap, de zakelijke lunch en alles wat er tussenin zit. Alle gerechten op de kaart zijn net wat kleiner dus makkelijk te delen, als borrelhap of effe snel tussendoor. Er zullen tussen de 120 en 140 zitplaatsen zijn, hangtafels en een terras.

Eigenaar Martijn Lensing is verheugd zijn derde café te openen in Utrecht. “Persoonlijk ben ik altijd al een fan geweest van de stad. Utrecht heeft een mooie, compacte stadskern met veel historie. De stad bruist door de vele studenten, waardoor het ook doordeweeks gezellig en druk is.” Ook de Mariaplaats is een bewuste keuze voor de uitbater. Retailmakelaar Jeroen Brouwer die betrokken is geweest bij de transactie: “Het is een toplocatie midden in het centrum en vlakbij Utrecht CS.

Het pand zelf is zeer ruim met circa 350 m2 oppervlakte, wat een must was voor ’t Taphuys. En sinds de herinrichting van het plein en Hoog Catherijne is er een groeiende passantenstroom waar te nemen op Mariaplaats en Zadelstraat richting de Dom. De komst van een hotel van Utrecht City Concepts en horeca van Taphuys is een extra boost voor de Mariaplaats.”

’t Tapuys zal al vanaf 08:00 uur in de ochtend geopend zijn. “Er is steeds meer behoefte aan horeca in de vroege uurtjes. Gasten kunnen in ’t Taphuys dus terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Door het hotel als bovenburen kunnen we ook haar gasten van ontbijt gaan voorzien, aldus Lensing.” In oktober zal ’t Taphuys zijn deuren openen.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy